Case study UBports

Smoose als Premium Sponsor

Smoose, waaronder ik als lid van de Board of Directors van de UBports Foundation, zet zich in voor keuzevrijheid in de markt van Mobile Operating Systems. We dragen bij met marketing-, community- en management-ondersteuning, zodat we daadwerkelijk een keuze krijgen.

Bijdragen aan één van de mooiste open source ontwikkelingen

De UBports Foundation ontwikkelt het Ubuntu Touch Operating System. Hét alternatief voor de populaire Mobiele Operating Systems (IoS en Android) voor telefoons en tablets. Oorspronkelijk werd het OS ontwikkeld door het bedrijf achter Ubuntu. Sinds april 2017 is de ontwikkeling echter volledig in handen van een community, waarin developers en andere gepassioneerde contributors werken aan de toekomst. In hun eigen tijd werken zij aan Ubuntu Touch om verandering in de markt mogelijk te maken. De community is inmiddels ondergebracht in de UBports Foundation en Smoose heeft zich gecommitteerd als Premium Sponsor.

In praktijk betekend dit dat Smoose zich intensief inzet voor de ontwikkeling van keuzevrijheid in de markt van Mobile Operating Systems. Ubuntu Touch sluit perfect aan bij de open source filosofie. De code is volledig transparant en wordt ontwikkeld door iedereen die bij wil dragen aan een toekomst waarin vrijheid en privacy gegarandeerd kunnen worden.

Als Premium sponsor stelt Smoose een deel van haar personeel (+/- 4 FTE) ter beschikking aan de community voor marketing-, community- en management ondersteuning. We ondersteunen de BoD en Community zodat deze sneller kan groeien en om een impuls te geven aan de snelheid van de Ubuntu Touch ontwikkeling. Dit betreft onder andere dat we marketing materialen en get togethers financieren en organiseren, de vorming van een officiële Foundation mogelijk maken en waar nodig externe partijen inhuren.

Smoose draagt bij aan de toekomst van open source projecten

UBports staat door intensieve hulp van Smoose op het punt om de erkenning te krijgen als officiële Foundation. Een belangrijke stap om een impuls te geven aan de ontwikkeling van Ubuntu Touch. Ook wordt er steeds meer publiciteit gegenereerd en zijn we druk met het starten van marketing campagnes.


UBports is op dit moment een groot project waar Smoose als premium sponsor bij betrokken is. Ben je benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen?