Server Virtualisatie

Normaal gesproken staat er één besturingssysteem op een computer. Denk bijvoorbeeld aan Windows of Linux. Er kunnen wel meerdere besturingssystemen op een computer draaien, maar er kan maar één systeem opgestart worden. Tegenwoordig zijn er echter verschillende software oplossingen beschikbaar die er voor zorgen dat er een tweede besturingssysteem opgestart kan worden. Het draaien van meerdere besturingssystemen op één server wordt virtualisatie genoemd.

Het hoofdbesturingssysteem maakt bijvoorbeeld gebruik van de harde schijf en het toetsenbord, waardoor het tweede besturingssysteem hier geen gebruik van kan maken. Het programma doet zich als het ware voor als een virtuele computer. Het hoofdbesturingssysteem wordt de host genoemd. Guest is de benaming voor het tweede besturingssysteem. Beide maken gebruik van dezelfde software, maar werken als afzonderlijke computers. Denk aan een kast die meerdere lades heeft. 

De voordelen van server virtualisatie

Wanneer er verschillende besturingssystemen op één computer draaien, zijn deze van elkaar afgeschermd. Op die manier kunt u bijvoorbeeld onderzoek doen naar virussen, zonder dat de host wordt geïnfecteerd. Eén van de belangrijkste redenen waarom u voor server virtualisatie zou kiezen, is simpelweg om kosten te besparen op de hardware.   

Meer informatie

Wilt u meer informatie over server virtualisatie of weten wat Smoose voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.  Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 088 627 0300 of u kunt een mail sturen naar info@smoose.nl.