Ubuntu op de Fairphone 2

(English version)
Het porten van het Ubuntu besturingssysteem op de Fairphone 2 is een community effort van UBports. De UBports community heeft als doel om Ubuntu OS op zoveel mogelijk devices te porten en op deze manier gebruikers een keuze te geven op het gebied van besturingssystemen. Op die manier zijn zij niet afhankelijk van de diensten van Google en Apple. Een doel waar wij als bedrijf achter staan en één van de redenen waarom wij het project “Ubuntu op de Fairphone 2” sponsoren.

 

Waarom de keuze voor Fairphone 2?

De Fairphone 2 is de eerste modulaire smartphone die op de markt is gebracht. Dit betekent dat gebruikers zelf onderdelen en modules kunnen vervangen. Hierdoor krijgt de smartphone een langere levensduur en hoeft u als gebruiker niet snel een nieuwe smartphone aan te schaffen omdat bijvoorbeeld de batterij niet meer werkt. Dit draagt uiteindelijk weer bij aan een beter milieu.

Naast het feit dat de Fairphone 2 modulair is, is het device ook ethisch. Fairphone is toegewijd aan het creëren van een veiligere werkomgeving en zet zich in voor een beter salaris en kortere werkdagen. Ook probeert het bedrijf zoveel mogelijk gebruik te maken van conflict-vrije materialen. Meer informatie over de Fairphone 2 en het bedrijf zelf vindt u hier.

 

Veiligheid en privacy

Het Ubuntu besturingssysteem is een alternatief voor systemen als Android en iOS. Het is een open source systeem, waardoor iedereen de source code kan bewerken. Dit maakt het bijna onmogelijk om backdoors te creëren. Dankzij de Ubuntu convergence technology bent u minder afhankelijk van de cloud, omdat u eenvoudig een extern beeldscherm aan de smartphone kunt koppelen. Op die manier hoeft u documenten niet in de cloud op te slaan, maar staan alle gegevens en documenten op de smartphone.

 

Ubuntu gebruiken op de Fairphone 2

Omdat de Fairphone 2 wordt geleverd met Android als besturingssysteem, zullen gebruikers zelf Ubuntu op het device moeten flashen. Een eenvoudige tool helpt hen hierbij, waardoor gebruikers binnen een paar minuten kunnen genieten van Ubuntu op hun Fairphone 2.

Hier kunt u meer lezen over de voortgang van het project en de verschillende voordelen van Ubuntu op de Fairphone 2.