Ons verhaal


Smoose: hightech software engineers

Software you control

De grootste uitdagingen in IT liggen bij de ontwikkeling van open source-software. Niet zozeer aan de achterkant, maar bij de vertaling naar de voorkant. Die revolutie begint vandaag. En Smoose strijdt mee met de voorste troepen. Met onze eigen Collaboration Suite en met tal van andere projecten in de community. Geschiedenis is geschreven met gesloten manuals, wij schrijven de toekomst.

Front office moeten eindeloze componenten slim aan elkaar worden geknoopt tot maatwerk voor uiteenlopende klanten. Die integratie is niet alleen een intellectuele uitdaging, ze vraagt ook creativiteit en communicatie in de community. Het is pionieren voor engineers die liever zelf ontwikkelen dan voorgekookte stappen doorlopen. Bij Smoose zijn we dat nú aan het doen.

We hebben een raamwerk voor kantoorautomatisering en business software, we bouwen een hosting-omgeving met open source-componenten, dus nú is het tijd om te bouwen aan een nieuwe generatie ICT-oplossingen. Onafhankelijk, flexibel en duurzaam. Niet in opdracht van één dominante marktpartij, maar in samenwerking met duizenden vakgenoten over de hele wereld.

Odoo tekst en afbeelding blok

ICT dringt steeds verder door tot de kern van elk bedrijf: een bepalende factor voor succes. Logisch dus dat een onderneming grip wil op de technologie waarmee ze zich omringt. Grip op veilige software, die data beschermt. Alleen door een transparante productie kun je je daarvan verzekeren. En heb je de vrijheid om over te stappen, als je dat wilt. Smoose maakt zich sterk voor soepele software. Software you control.

Het denken over software verandert fundamenteel. Wereldwijd wint de gedachte terrein dat technologie veel duurzamer is als we die samen ontwikkelen. Open source noemen we dat: De bouwstenen zijn niet in handen van één dominante partij, maar van iedereen die wil meebouwen. Dan krijgen bedrijven hun softwareprogramma’s niet opgedrongen, ze laten ze naar wens samenstellen. In alle openheid, dus zonder lekken en gesjoemel. Je wordt weer baas over je spullen.

Veelzeggend is dat óók die dominante partijen (zoals Google en Facebook) geloven in de kracht van open source. Voor de back end van hun technologische ontwikkelingen maken ze er veel gebruik van. Zoals ook de meeste toepassingen van Internet of Things zijn gestoeld op producten van de open source-community. De tijd is rijp voor sustainable software, die transparant tot stand komt en alle vrijheid biedt om te switchen tussen systemen en aanbieders.

Benieuwd naar de open source solutions die u verder brengen?